top of page

Ποιες ασθένειες μπορεί να κρύβει η δίψα;

Εικόνα συγγραφέα: KARMA WaterKARMA Water

Καθαρό φιλτραρισμένο νερό στη βρύση Clean filtered water on tap

Το νερό είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, καθώς συντελεί στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα, προστατεύει από την αφυδάτωση και συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.


Όταν διψάτε, το σώμα σας στέλνει σήμα ότι προσπαθεί να διατηρήσει επαρκή αποθέματα νερού.


Εκτός από τα φυσικά αίτια που μπορεί να προκαλούν δίψα, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες, η σωματική άσκηση ή η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, μπορεί να υποκρύπτει και μια σειρά από σοβαρές παθήσεις.

Το νερό είναι θέμα υγείας!


Διαβήτης Η δίψα μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα του διαβήτη, μια διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος. Άλλα συμπτώματα του διαβήτη μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, απώλεια ή αύξηση βάρους, τραυματισμοί που θεραπεύονται αργά και συχνή ούρηση.


Αφυδάτωση H δίψα είναι ένα σύμπτωμα αφυδάτωσης. Το στόμα μπορεί να είναι ξηρό και κολλώδες και να έχετε μειωμένη ούρηση. Μπορεί επίσης να έχετε πονοκέφαλο και ξηροδερμία. Σε περίπτωση σοβαρής αφυδάτωσης το άτομο μπορεί να παρουσιάσει ακόμη και απώλεια συνείδησης.


Παθήσεις των νεφρών ή του ήπατος Τα υγρά του σώματος μπορεί να μειωθούν από την κυκλοφορία του αίματος και τους ιστούς του σώματος, λόγω ανεπάρκειας του ήπατος, του νεφρού ή της καρδιάς, γεγονός που οδηγεί σε δίψα.


Άποιος διαβήτης Είναι μία ασθένεια που οφείλεται σε διαταραχή της αντιδιουρητικής ορμόνης. Ο ασθενής έχει πολυουρία γιατί αφυδατώνεται γρήγορα και κατά συνέπεια έντονη δίψα.


Κακή διατροφή Η δίψα μπορεί να σχετίζεται με τη διατροφή σας. Όσοι τρώνε πικάντικα ή αλμυρά τρόφιμα μπορούν να έχουν αίσθημα δίψας πιο συχνά από ό, τι εκείνοι που καταναλώνουν άλλα τρόφιμα. Επίσης ασθένειες που προκαλούν διάρροια και ναυτία είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να αυξήσει τη δίψα. Ο καφές, το αλκοόλ και το τσιγάρο μπορεί να αυξήσουν το αίσθημα της δίψας. Τέλος ορισμένα φάρμακα, κυρίως αντιχολινεργικά ή φαινοθειαζίνες, επίσης να προκαλέσουν δίψα.



Πηγή: www.onmed.gr/


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.



Διαβάστε Επίσης





Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page